OM THOKE

Thoke är en ung man mellan 20-29 år som jobbar inom byggbranschen och jag bor med min sambo i en mindre svensk stad. Ända sedan barnsben har jag levt med knappa ekonomiska marginaler, skilda föräldrar med en halvtidsarbetande mor och en snål far. Att leva det enkla livet har aldrig varit något konstigt för mig, jag har alltid levt så här. 

Anledningen till att jag sparar är känslan av trygghet, ända sedan jag var valp har jag sparat pengar men det är inte förrän på senare år jag har fått upp ögonen för börsen. Lönemässigt ligger jag just nu på mellan 30-35 brutto och försöker spara mellan 10 000 - 15 000 i månaden. I dagsläget går en tredjedel av sparandet till aktier och fonder och resten till likvider. Jag kommer inom en snar framtid öka andelen som går till börsen till 100%. 

Jag började investera i aktier 2013 och gick som de flesta unga killar in på trading och snabba cash strategin. Ett tag gick det bra, jag lyckades göra en hel del pengar på t.ex. Shamaran, Fingerprint och Precise. Sen kom smällen, Robert Friman gick i konkurs, jag mådde dåligt. Numera investerar jag främst i utdelningsaktier och breda fonder för att sprida mina risker, en stabil avkastning framför hopp om snabb rikedom. På sikt är jag övertygad om att denna taktik är den bästa för mig. 

Avanza (affiliatelänk) är den plattform jag använder mig av för svenska innehav. Snart planerar jag även att börja spara i utländska utdelningsaktier och kommer då att öppna en KF på nordnet då de har ett annat utbud på utdelande ETFer som saknas på Avanza. Jag kommer på denna blogg främst fokusera på utdelningsmaskinen och redovisa värdet och utvecklingen på denna varje månad, ibland kommer jag nog också att krydda till det med att redovisa mina andra mindre portföljer. Kolla gärna in min utdelningsportfölj och mina övriga portföljer.

Blått, det är något jag gillar, när portföljen lyser blått. 

Gör alltid din egen analys, inget på bloggen skall tas som köprekommendation. värdepapper kan både öka och minska i värde och handel med värdepapper innebär alltid en risk, det är inte säkert att du får tillbaka ditt insatta kapital. 

Kommentarer