Idag köpte jag mer aktier


Det har varit blodigt på börsen de senaste dagarna, de flesta jag sett köpte dippen nästan direkt, själv har jag avvaktat och köpte istället ett helt gäng med aktier idag med hyfsad tajming. Dock var jag lite för sen imorse och hann inte med den absoluta botten pga jobbet tog upp min tid, men jag fick ett gäng aktier för fina priser hursomhelst. Kan börsen fortsätta ned? Absolut. Är det billigt på dessa nivåer? Knappast billigare än för någon månad-ish sen, men ändå. Utdelningsportföljen är den offensivare delen i mitt sparande som jag sparar på lång sikt. På kortare sikt har jag min allvädersportfölj som inte alls går ner lika mycket som index dagar som dessa. OMX är runt nollan i år och allvädersportföljen ligger fortfarande 3-4 % plus.

Totalt sett i min ekonomi så har jag ca 60 % aktier, 15 % likvider och resten i guld, silver, råvaror och räntor i olika valutor. Pengar som ska användas i närtid skall ju inte ligga på börsen och därför vill jag skydda en del av mitt kapital inför husköp mm. inom en snar framtid.

Har du köpt något på börsen idag?


Thoke

Kommentarer

  1. USA börsen fortsatte ner även idag -0,5% vilket lär innebära att OMXS30 kommer se rött imorgon igen. Tråkigt att USA ska vara den som styr börsen så tydligt.. Guldet passerade 1600 som vi vet men många menar att guldet kommer gå upp mot 2000 denna gång med tanke på oron i världen, USA valet, corona samt kommande lågkonjuktur. Men detta är endast mina egna "amatör-analys". Viktigast är att ha ett tydligt mål på hur mycket avkastning man vill uppnå. Själv har jag lagt ribban på 9% per år.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar