Evolution gaming springer förbi investor och budar på NetEnt


Evolution Gaming gjorde igår all time high med en kurs på 613 kr, stängningskursen blev 612 kr. Detta innebär att EVO nu väger lite tyngre än Investor i portföljen. Investor har länge varit mitt största aktieinnehav men tack vare EVOs utomordentliga prestanda så springer aktien nu förbi och jag ligger knappt 204 % plus i EVO i skrivande stund.

Fördelningen i portföljen ser nu ut enligt följande.


Det kom dessutom en nyhet nu på morgonkvisten att EVO avser att köpa upp NetEnt genom ett erbjudande till deras aktieägare, ifall de överlåter samtliga aktier i NetEnt till Evolution så får de 0,1306 Evolutionaktier för varje aktie i NetEnt. Det motsvarar en prislapp på ca 79,93 kr per aktie och premie på ca 43 % vilket borde göra många NetEntägare mycket glada. Personligen hade jag tyckt att detta var en riktigt bra deal om jag var aktieägare i NetEnt. Totalt blir prislappen för Evolution ca 19,6 miljarder kronor och de menar att köpet kommer öka takten på Evolutions utveckling mot att bli världsledande inom onlinespel.

Evolution är som många känner till ledande inom live casino och NetEnt är en stark spelare när det gäller slots vilket innebär att sammanslagningen kommer ge möjligheter för EVO att fortsätta digitalisera båda marknaderna. Jag tycker också att det är spännande hur mycket EVO växer på den amerikanska marknaden och EVO menar att det framöver troligtvis kommer bli deras största marknad nu när flera delstater inför regleringar.

Äger du EVO och vad tycker du om deras uppköpserbjudande av NetEnt?

Länk till Evolution Gaming hos Avanza (affiliatelänk)


Thoke

Gör alltid din egen analys, inget på bloggen skall tas som köprekommendation. värdepapper kan både öka och minska i värde och handel med värdepapper innebär alltid en risk, det är inte säkert att du får tillbaka ditt insatta kapital. 

Kommentarer