Om jag skulle börja om med en ny portföljBåde Miljonär innan 30 och Lekonomi har skrivit inlägg om hur de skulle göra om de hade börjat om från början med en ny portfölj imorgon. Jag tyckte också att detta koncept var intressant och i mitt fall så har jag ju 2 huvudportföljer som jag sparar det mesta av mitt kapital i.

Jag hade fortsatt att spara 1/3 till allvädersportföljen, 2/3 till en förenklad variant av utdelningsportföljen.

Allvädersportföljen hade sett ut som idag, 30 % aktier/aktiefonder, 20 % likvider/korta räntor i olika valutor, 10 % långa räntor i olika valutor, 10 % råvaror, 20 % guld och 10 % silver.

Den nya utdelningsportföljen, eller pensionsportföljen om vi så önskar hade sett ut ungefär enligt följande.


Jag hade sålt av alla utländska innehav då de inte ger mig någon direkt meravkastning. Jag hade även  minskat antalet innehav rejält och lagt merparten av mina pengar i investmentbolag, några stabila utdelare, lite preffar och några trevliga tillväxtaktier och några olika typer av fonder som jag redan äger idag.

Jag hade även kört 20% guld och silver som en defensivare del i portföljen för att diversifiera mig bortom aktier, jag hade även balanserat om aktier mot guldet i portföljen 1 ggr per år. Faktum är att jag gillar denna portfölj så pass mycket att jag faktiskt kan tänka mig att allokera om till den. Idag känner jag att jag har för många innehav för att ens kunna fylla på i de flesta om dem. Jag har börjat att ta bort en del innehav och vi får se om jag i slutändan kommer att hamna någonstans som liknar ovan.

- Annonslänkar - 
Köp aktier hos börsmäklaren Avanza (affiliatelänk)
WisdomTree Physical Swiss Gold (GZUR) (affiliatelänk)
AuAg Silver Bullet (affiliatelänk)

Har du funderat på hur din portfölj hade sett ut om du hade börjat om från början?

Thoke

Gör alltid din egen analys, inget på bloggen skall tas som köprekommendation. värdepapper kan både öka och minska i värde och handel med värdepapper innebär alltid en risk, det är inte säkert att du får tillbaka ditt insatta kapital. 

Kommentarer

 1. Stabil portfölj får man säga! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Byggpengamaskin, det tycker jag också! Man blir ju sugen på att vårstäda lite och allokera om portföljen till något liknande.

   Mvh Thoke

   Radera
 2. Intressant portfölj jag satsar själv på utdelningsaktier men jag kör i första hand amerikanska bolag typ utdelningskungarna som ger fin utdelningstillväxt och har börjat risksprida med ca 70 % aktier och 30% guld. Men jag använder etf- xetra Gold istället för den har lägre avgift.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar